Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 3 st morötter
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 5.5 st potatis
  • 1 st purjolök
  • 5 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk philadelphiaost
  • salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötterna och strimla dem. Skala och strimla rotsellerin. Skala potatisarna och skiva dem ganska grovt. Ansa och skär purjolöken i bitar.

2
Lägg alla rotfrukterna och purjolöken i en gryta och häll över vattnet. Tillsätt smulad buljong, timjan och tomatpuré. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.

3
Skär under tiden laxen i kuber. Lägg ner dem i grytan och låt det sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter.

4
Rör ner osten och låt den smälta under försiktig omrörning. Smaka av. Bjud grytan rykande het.