Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 3 st morötter
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 5.5 st potatis
- 1 st purjolök
- 5 dl vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 1 tsk timjan
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk philadelphiaost
- salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala morötterna och strimla dem. Skala och strimla rotsellerin. Skala potatisarna och skiva dem ganska grovt. Ansa och skär purjolöken i bitar.
2
Lägg alla rotfrukterna och purjolöken i en gryta och häll över vattnet. Tillsätt smulad buljong, timjan och tomatpuré. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
3
Skär under tiden laxen i kuber. Lägg ner dem i grytan och låt det sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter.
4
Rör ner osten och låt den smälta under försiktig omrörning. Smaka av. Bjud grytan rykande het.