Du behöver

  • 9 st potatis ca 800 g
  • 2 st lökar
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 3 st tomater
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk köttfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • 3 st kolbasz
  • hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löksorterna på svag värme i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.

2
Skala potatisen och skär den i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i klyftor.

3
Lägg ner potatis, paprika och tomatklyftor i grytan. Tillsätt vatten, köttfond, paprikapulver, salt och kummin. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 20 minuter.

4
Skär korven i slantar och lägg ner dem i grytan. Låt koka i ytterligare några minuter. Smaka av. Strö över hackad persilja.