Du behöver
- 9 st potatis ca 800 g
- 2 st lökar
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 3 st tomater
- 5 dl vatten
- 2.5 msk köttfond
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk kummin
- 3 st kolbasz
- hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löksorterna på svag värme i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.
2
Skala potatisen och skär den i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i klyftor.
3
Lägg ner potatis, paprika och tomatklyftor i grytan. Tillsätt vatten, köttfond, paprikapulver, salt och kummin. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 20 minuter.
4
Skär korven i slantar och lägg ner dem i grytan. Låt koka i ytterligare några minuter. Smaka av. Strö över hackad persilja.