Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st purjolök strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 msk timjan eller 1
  • 0.5 dl persilja klippt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 dl crème fraîche

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn filéerna runt om i matfett och låt purjolöken fräsa med en stund. Salta och peppra.

2
Lägg i kryddor och persilja. Blanda mjöl med lite buljong och häll det i grytan. Tillsätt resten av vätskan.

3
Sjud på svag värme tills filéerna är helt genomstekta, ca 10-12 minuter. Rör ner creme fraiche och koka upp. Servera med ris och bönor eller sockerärter.


Kommentar:
Blanda gärna riset till örtkycklingen med finhackad paprika. Det ger både färg och smak. Diska ordentligt alla redskap du använt vid kycklinghanteringen.