Du behöver

  • 4 st sillfiléer urvattnade, på burk
  • 4 st lökar stora gula
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk curry
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ströbröd

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala, skiva och fräs löken mjuk i matfett. Krydda med curry.

2
Skala äpplena och riv dem grovt, gärna med matberedaren. Blanda med löken.

3
Lägg lökblandningen i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå och slå över grädden.

4
Strö över ströbröd och gratinera ca 12-15 minuter mitt i ugnen. Servera med kokt skalpotatis och gärna rivna morötter.


Kommentar:
Har du en stekpanna som tål ugnsvärme, kan du lägga sillen ovanpå lökblandningen i pannan och spara lite disk.