Du behöver
- 4 st sillfiléer urvattnade, på burk
- 4 st lökar stora gula
- 1 msk smör eller margarin
- 2 tsk curry
- 2 st äpplen syrliga
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 msk ströbröd
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala, skiva och fräs löken mjuk i matfett. Krydda med curry.
2
Skala äpplena och riv dem grovt, gärna med matberedaren. Blanda med löken.
3
Lägg lökblandningen i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå och slå över grädden.
4
Strö över ströbröd och gratinera ca 12-15 minuter mitt i ugnen. Servera med kokt skalpotatis och gärna rivna morötter.
Har du en stekpanna som tål ugnsvärme, kan du lägga sillen ovanpå lökblandningen i pannan och spara lite disk.