Du behöver
- 1 kg rotfrukter tex morötter, palsternackor, rotselleri och potatis
- 1.5 tsk salt
- timjan eller körvel, ev 1/2 tsk
Stekning:
margarin eller smör
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala och riv rotfrukterna grovt, gärna i matberedaren. Låt raspet rinna av något.
            
2
                Tillsätt salt och eventuell örtkrydda.
            
3
                Hetta upp en stekpanna med matfett. Lägg  klickar av raspet i pannan, ca 1/2 dl per rotsaksraka. Platta ut smeten tunt.
            
4
                Stek rotsaksrakorna bruna och frasiga på båda sidor. Servera dem nystekta med lingonsylt. och stekt fläsk eller bacon.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            