Du behöver
- 400 g lax rökt, i tunna skivor
- 8 st gelatinblad
- 800 g räkor med skal
- 1 st schalottenlök
- 2 msk margarin
- 2.5 dl kaffegrädde
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 st äggulor
- 1 st dill stor bunt
- 2 dl vispgrädde
Tillbehör:
skalade räkor eller andra skaldjur
Det här behövs:
Gör så här
1
                Klä en oljad rund hålform med laxskivorna.
            
2
                Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 8-10 minuter.
            
3
                Skala räkorna och grovhacka dem. Skala löken och finhacka den. Hacka dillen.
            
4
                Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med kaffegrädden. Tillsätt smulad buljongtärning och låt det sjuda några minuter till en tjock och jämn smet. Ta kastrullen från värmen.
            
5
                Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i smeten. Rör tills gelatinet har löst sig. Tillsätt äggulorna och låt allt bli kallt.
            
6
                Vispa vispgrädden under tiden.
            
7
                Rör ner räkor, lök och dill i den kalla smeten. Tillsätt den vispade grädden. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
            
8
                Lägg blandningen i den laxklädda formen. Jämna till ytan och täck den med laxskivor. Ställ formen kallt några timmar.
            
9
                Stjälp upp formen på uppläggningsfat. Fyll eventuellt hålet med räkor eller andra skaldjur. Bjud gott bröd och sallad till.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            