Du behöver
- 400 g köttfärs
- 0.75 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1.5 dl rödbetor finhackade inlagda
- 0.5 dl saltgurka eller ättiksgurka
- 1 st lök liten hackad gul
- 1 msk kapris hackad
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över vatten och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
            
2
                Tillsätt ägg, salt, peppar och färs. Arbeta samman det.
            
3
                Skala och finhacka löken. Finhacka rödbetor, gurka och kapris. Rör ner det i färsen och arbeta färsen jämn.
            
4
                Forma en slät limpa. Lägg den på smord eldfast form. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter. Späd med lite vatten efter halva tiden och ös sedan färslimpan några gånger under stektiden. Bjud smaksatt potatismos till och rårivna morötter.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            