Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl rödbetor finhackade inlagda
  • 0.5 dl saltgurka eller ättiksgurka
  • 1 st lök liten hackad gul
  • 1 msk kapris hackad

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över vatten och låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt ägg, salt, peppar och färs. Arbeta samman det.

3
Skala och finhacka löken. Finhacka rödbetor, gurka och kapris. Rör ner det i färsen och arbeta färsen jämn.

4
Forma en slät limpa. Lägg den på smord eldfast form. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter. Späd med lite vatten efter halva tiden och ös sedan färslimpan några gånger under stektiden. Bjud smaksatt potatismos till och rårivna morötter.