Du behöver
- 1 st julskinka färdigkokt
 - 4 msk senap svensk
 - 1 msk socker
 - 1 st äggula
 - ströbröd
 
Garnering:
                                                                äggvita
                                                                florsocker                       siktat
Ugn: 225°
Det här behövs:
Gör så här
1
                Öppna förpackningen och häll av spadet i en kastrull. Späd sedan med buljong så att det får fin smak till dopp i grytan. Ta bort nätet på skinkan och lägg den i en eldfast form.
            
2
                Rör samman senap, socker och äggula till en jämn smet.
            
3
                Bred senapsblandningen över hela skinkan. Strö över ströbröd. Griljera skinkan tills den får fin färg, ca 15 minuter. Låt skinkan kallna.
            
4
                Rör samman äggvita med siktat florsocker till en tjock smet. Gör en strut av smörgåspapper och lägg sockerblandningen i den. Spritsa ett mönster på den kalla skinkan.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Du behöver inte vara utan doppen i grytan för att du köper färdigkokt skinka. Ca 10 procent av den angivna vikten på förpackningen består av koncentrerat skinkspad som du använder till doppet.