Du behöver

Det här behövs för ca 4 port:

1 kg hel strömming eller 600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
0.5 dl dill finklippt

Lag:

1 dl ättikssprit
4 dl vatten
2 msk socker
2 tsk salt
5 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad

Garnering:

1 st rödlök finhackad
dill

Enkel remouladsås:

2.5 dl majonnäs lätt
2 msk saltgurka finhackad
1.5 msk kapris hackad
1.5 msk hackad persilja

Gör så här

1

Rensa strömmingen genom att ta av huvudet, klippa upp buken och ta ut inälvorna. Ta till sist bort ryggbenet.

2

Strö salt och dill på fiskens köttsidor.

3

Rulla ihop med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en låg kastrull.

4

Koka upp ingredienserna till lagen.

5

Häll lagen het över fisken. Lägg på lock och sjud i ca 5 minuter. Låt strömmingen kallna i spadet, om den ska ätas kall. Garnera med rödlök och dill. Blanda såsen av alla ingredienserna.


Kommentar:
Blanda gärna såsen dagen innan den ska ätas så att smaken får mogna.