Du behöver
Det här behövs för ca 4 port:
                                                              1 kg hel strömming                       eller 600 g strömmingsfilé
                                                              1 tsk salt
                                                              0.5 dl dill                       finklippt
Lag:
                                                              1 dl ättikssprit
                                                              4 dl vatten
                                                              2 msk socker
                                                              2 tsk salt
                                                              5 st vitpepparkorn
                                                              5 st kryddpepparkorn
                                                              1 st lagerblad 
Garnering:
                                                              1 st rödlök                       finhackad
                                                                dill 
Enkel remouladsås:
                                                              2.5 dl majonnäs                       lätt
                                                              2 msk saltgurka                       finhackad
                                                              1.5 msk kapris                       hackad
                                                              1.5 msk hackad persilja
                                    
Gör så här
Rensa strömmingen genom att ta av huvudet, klippa upp buken och ta ut inälvorna. Ta till sist bort ryggbenet.
Strö salt och dill på fiskens köttsidor.
Rulla ihop med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en låg kastrull.
Koka upp ingredienserna till lagen.
Häll lagen het över fisken. Lägg på lock och sjud i ca 5 minuter. Låt strömmingen kallna i spadet, om den ska ätas kall. Garnera med rödlök och dill. Blanda såsen av alla ingredienserna.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Blanda gärna såsen dagen innan den ska ätas så att smaken får mogna.