Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 40 g smält smör eller margarin

Fyllning:

3 st paprikor strimlade
1 msk olja
1 tsk oregano
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl gröna pimientooliver
250 g kesella
140 g ädelost
ost till gratineringen

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda mjölet med lika mängd (2 1/2 dl) mjölk. Vispa till en slät smet. Vispa ner resten av ingredienserna och vispa tills smeten är jämn.

2
Stek paprikorna mjuka i olja utan att de tar färg. Smaksätt med oregano, salt och peppar.

3
Blanda ner oliver, kesella och mosad ädelost.

4
Grädda pannkakor, ta ca 3/4 dl smet i varje lagg. När ytan har stelnat är det dags att vända pannkakan. Grädda pannkakorna ljusbruna. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla dem.

5
Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat, strö över ost och gratinera 10-15 minuter mitt i ugnen.


Kommentar:
Om du rör ner 2-3 msk (30-50 g) smält smör eller margarin i pannkakssmeten, behövs inget extra fett vid gräddningen. Det går bra att blanda hackad spenat eller rivna morötter i smeten till pannkakorna, då blir färgen fin och smaken spännande.
Texmexfyllning: Fräs 400 g nötfärs, 1 hackad lök, 1 strimlad röd paprika och 2 dl majskorn i 2 msk olja under omrörning. Tillsätt 2 dl chilisås, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Värm upp röran och fyll pannkakorna.
Räkfyllning: Fräs upp 200 g wokgönsaker i 1 msk matfett. Häll på 1/2 dl vatten och 1/2 dl sweet hot chili sås. Koka några minuter. Blanda ner 100 g skalade räkor, 2 krm finhackad vitlök, 1-2 grovhackade avokador, 1 dl gräddfil och 1 dl kokt ris. Fyll pannkakorna.
Grön fyllning: Finhacka 1 tomat, 1 lök och 3 cm färsk gurka. Blanda ner 1 krm socker, 1 krm svartpeppar, 2-3 ringar av 1 chilifrukt, 2 krm vitlökspulver och 2 krm salt. Fyll pannkakorna. Tycker du inte om eller inte tål rå lök kan du först låta den “smälta” i lite matfett i stekpannan när du gör den gröna fyllningen.