Du behöver
- 1 st minikalkon ca 2.5-3 kg
- 50 g smält smör eller margarin
- 0.5 msk salt
- 2 krm vitpeppar
- 0.5 msk soja
- 4 st äpplen syrliga
- 1 st katrinplommon ca 225 g
- citron rivet skal av 1
Sås:
                                                              6 dl sky+buljong
                                                              4 msk vetemjöl
                                                              1 dl vatten
                                                              1 dl grädde
                                                                soja 
Ugn: 175°
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
Tips! För mindre hushåll är det praktiskt att dela kalkonen i 2 halvor innan den tinat (om den är frusen) och sedan lägga halva tillbaka frysen. Stek kalkonhalvan i samma temperatur och med köttsidan upp i ca 45 minuter innan den vänds och frukten läggs under den. Stek färdigt i ca 45 minuter.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            