Du behöver

  • 4 st ryggbiff utskurna
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g champinjoner färska skivade
  • 0.75 dl vin torrt vitt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk senap fransk ljus

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Stek biffen i het stekpanna i fett, ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra. Ta upp biffen och håll den varm.

2
Lägg champinjonerna i pannan, rör om och häll på vinet. Tillsätt vitlök, senap och grädde. Koka såsen häftigt tills den är lagom simmig.

3
Smaka av och häll såsen över biffarna. Servera med klyftpotatis och gröna ärter.


Kommentar:
Snabbast går det om champinjonerna är frysta eller kommer från burk. Klyftpotatis hittar du i frysdisken.