Du behöver
- 4 st ryggbiff utskurna
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 200 g champinjoner färska skivade
- 0.75 dl vin torrt vitt
- 3 dl vispgrädde
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 1 msk senap fransk ljus
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Stek biffen i het stekpanna i fett, ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra. Ta upp biffen och håll den varm.
2
Lägg champinjonerna i pannan, rör om och häll på vinet. Tillsätt vitlök, senap och grädde. Koka såsen häftigt tills den är lagom simmig.
3
Smaka av och häll såsen över biffarna. Servera med klyftpotatis och gröna ärter.
Snabbast går det om champinjonerna är frysta eller kommer från burk. Klyftpotatis hittar du i frysdisken.