Du behöver
- 2 st squash
- vatten salt
- 300 g blandfärs
- 200 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- 1 dl crème fraîche
- 2 dl riven ost
- 1.5 dl buljong
- 1.5 msk tomatpuré
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela squashen på längden. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt dem rinna av.
2
Gröp lite slarvigt ur squashen och hacka det.
3
Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken.
4
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har “kokat” in. Låt det kallna.
5
Arbeta samman färsen med salt, peppar, creme fraiche, lök, svampröran och squashköttet.
6
Lägg squashhalvorna i smord eldfast form. Fördela färsröran och strö över riven ost.
7
Vispa samman buljong med tomatpuré och häll det runtom squashen. Stek mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Ät kokt ris med soja till.