Du behöver

  • 500 g sparris färsk eller fryst
  • 2 st avokado eller 4 små
  • rucolasallad
  • 24 st cocktailtomater
  • gräslök finklippt

Vinägrett:

3 msk olivolja
3 msk vatten
3 msk vinäger
salt och peppar

Tillbehör:

kyckling eller kalkon i skivor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala sparrisen, om den är färsk, och koka den i lättsaltat vatten i ca 10-30 minuter. Om sparrisen är fryst tillagar du den enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.

2
Kärna ur och skala avokadorna innan du skivar dem. Skölj sallad och tomater. Dela eventuellt tomaterna i halvor.

3
Placera grönsakerna och köttet på en vacker tallrik och ställ den kallt tills salladen ska ätas. Täck gärna tallriken med plastfolie.

4
Skaka samman vinägretten av alla ingredienserna och servera dressingen bredvid. Gott också med ett bröd till.


Kommentar:
Tänk på att avokadons fruktkött mörknar ganska snabbt men om du droppar lite pressad citron över mörknar det långsammare.