Du behöver
- 500 g sparris färsk eller fryst
- 2 st avokado eller 4 små
- rucolasallad
- 24 st cocktailtomater
- gräslök finklippt
Vinägrett:
3 msk olivolja
3 msk vatten
3 msk vinäger
salt och peppar
Tillbehör:
kyckling eller kalkon i skivor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala sparrisen, om den är färsk, och koka den i lättsaltat vatten i ca 10-30 minuter. Om sparrisen är fryst tillagar du den enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.
2
Kärna ur och skala avokadorna innan du skivar dem. Skölj sallad och tomater. Dela eventuellt tomaterna i halvor.
3
Placera grönsakerna och köttet på en vacker tallrik och ställ den kallt tills salladen ska ätas. Täck gärna tallriken med plastfolie.
4
Skaka samman vinägretten av alla ingredienserna och servera dressingen bredvid. Gott också med ett bröd till.
Tänk på att avokadons fruktkött mörknar ganska snabbt men om du droppar lite pressad citron över mörknar det långsammare.