Du behöver
- 4 st laxfilé skinnet kvar à 150 g
- 2 dl lätt crème fraiche
- rosmarin med och vitlök
- 300 g räkor med skal eller 150 gram skalade
- 1 dl finhackade färska örter timjan, rosmarin, basilika
- salt och peppar
- 600 g potatis
- 1 pkt bladspenat
- 1 st vitlöksklyfta
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatiserna och skär dem i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och håll potatisen varm.
2
Hacka örterna och skala räkorna. Dela dem i mindre bitar. Blanda samman creme fraiche med örter och räkor. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet. Fyll dem med creme fraiche-röran.
4
Lägg laxen i smord eldfast form och baka den ca 12-15 minuter mitt i ugnen.
5
Krama ur den mesta vätskan från den tinade spenaten. Fräs den i lite matfett i en het stekpanna. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
6
Tillsätt den varma potatisen och rör om försiktigt.
7
Lägg en bädd med spenatpotatisen på en tallrik. Lägg laxen ovanpå.