Du behöver

  • 4 st laxfilé skinnet kvar à 150 g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • rosmarin med och vitlök
  • 300 g räkor med skal eller 150 gram skalade
  • 1 dl finhackade färska örter timjan, rosmarin, basilika
  • salt och peppar
  • 600 g potatis
  • 1 pkt bladspenat
  • 1 st vitlöksklyfta

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatiserna och skär dem i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och håll potatisen varm.

2
Hacka örterna och skala räkorna. Dela dem i mindre bitar. Blanda samman creme fraiche med örter och räkor. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet. Fyll dem med creme fraiche-röran.

4
Lägg laxen i smord eldfast form och baka den ca 12-15 minuter mitt i ugnen.

5
Krama ur den mesta vätskan från den tinade spenaten. Fräs den i lite matfett i en het stekpanna. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.

6
Tillsätt den varma potatisen och rör om försiktigt.

7
Lägg en bädd med spenatpotatisen på en tallrik. Lägg laxen ovanpå.