Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st tomater burkar krossade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk pressad citronsaft

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Är kycklingklubborna djupfrysta så måste de tinas först. Gnid sedan in dem med salt och peppar.

2
Lägg kycklingklubborna i smord eldfast form.

3
Rör samman tomatkrosset med pressad vitlök, sambal oelek, hönsbuljong och pressad citronsaft.

4
Häll tomatblandningen över i formen och stek mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ös kycklingklubborna några gånger mot slutet av tillagningen. Kontrollera så att kycklingklubborna är genomstekta genom att sticka en provnål i klubban. Saften som sipprar ut ska vara klar (genomskinlig). Bjud kokt pasta till.