Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 st tomater burkar krossade
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- 1 dl hönsbuljong
- 1 msk pressad citronsaft
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Är kycklingklubborna djupfrysta så måste de tinas först. Gnid sedan in dem med salt och peppar.
2
Lägg kycklingklubborna i smord eldfast form.
3
Rör samman tomatkrosset med pressad vitlök, sambal oelek, hönsbuljong och pressad citronsaft.
4
Häll tomatblandningen över i formen och stek mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ös kycklingklubborna några gånger mot slutet av tillagningen. Kontrollera så att kycklingklubborna är genomstekta genom att sticka en provnål i klubban. Saften som sipprar ut ska vara klar (genomskinlig). Bjud kokt pasta till.