Du behöver
- 1 kg strömming
- 1 tsk salt
- 1 dl gräslök finhackad
- 2 dl crème fraîche
- 6 st ansjovisfiléer
- 0.5 dl hackad dill
- 1 dl vispgrädde
Ugn: 225º
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Klipp av strömmingens huvud från ryggsidan, men inte helt av utan fortsätt klippa längs buken så att du klipper bort buken en smal strimma av buken bort mot stjä. Klipp sedan av stjärt och ryggfena.
2
Ta bort inälvorna. Följ sedan med tummen utmed sidan och snett under ryggbenet tills det är helt fritt. Skölj fiskarna i rinnande kallt vatten och låt dem rinna av.
3
Lägg fisken på skärbräda med skinnsidan nedåt. Salta. Strö gräslöken över. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem tätt i en smord eldfast form.
4
Mosa ansjovisfiléerna och rör ner dem i creme fraiche tillsammans med hackad dill. Vispa grädden och rör ner den i creme fraicheröran. Bred det över strömmingsfiléerna. Ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter.