Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner skivade
  • 2 st purjolök
  • 1 dl sötmandel skalad
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong (av tärning)
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk soja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn filéerna runt om i matfett och lägg över dem i en gryta. Salta och peppra.

2
Ansa och strimla purjolökarna och fräs dem tillsammans med svampen i matfett. Lägg över det i grytan.

3
Strö mjöl över innehållet i grytan, rör om och späd med buljongen. Sjud grytan ca 15 minuter. Tillsätt grädden, sjud upp och smaka av.

4
Fräs upp mandeln i lite fett och strö den över grytan. Servera med ris eller potatis och en sallad.