Du behöver
- 5 st kycklingfiléer
- 2 msk smör eller margarin
- 200 g champinjoner skivade
- 2 st purjolök
- 1 dl sötmandel skalad
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl hönsbuljong (av tärning)
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk soja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn filéerna runt om i matfett och lägg över dem i en gryta. Salta och peppra.
2
Ansa och strimla purjolökarna och fräs dem tillsammans med svampen i matfett. Lägg över det i grytan.
3
Strö mjöl över innehållet i grytan, rör om och späd med buljongen. Sjud grytan ca 15 minuter. Tillsätt grädden, sjud upp och smaka av.
4
Fräs upp mandeln i lite fett och strö den över grytan. Servera med ris eller potatis och en sallad.