Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer

Sås:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl hönsbuljong (av tärning)
6 st vitpepparkorn
6 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
citron rivet skal av 1/2

Extra redning:

1 st äggula
0.5 dl grädde
citron pressad efter smak
1 st grönsaker ca 250g

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Smält fettet till såsen, rör i mjölet och späd med buljong. Tillsätt pepparkorn, lagerblad och citronskal.

2
Lägg ner kycklingfiléerna i såsen och sjud under lock på svag värme, ca 15 minuter. Efter ca 10 minuter läggs grönsakerna ner.

3
Ta upp filéerna och håll dem varma.

4
Vispa ihop äggula och grädde och red av såsen. Smaka av med citronsaft och eventuellt salt och peppar.

5
Häll såsen över kycklingfiléerna och servera med kokt ris eller potatis.