Du behöver
- 2 st purjolök eller gula lökar
- 1 tsk curry
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 st tomater burk hela + spad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 krm kajennpeppar
- 1 st fiskbullar ca 550 g
- persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla den ansade purjolöken. Smält fettet i en gryta och blanda ner curry och purjolök. Fräs det tillsammans några minuter.
2
Häll tomaterna i grytan och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
3
Låt fiskbullarna rinna av och blanda ner dem i grytan. Låt dem bli genomvarma. Strö över hackad persilja och bjud grytan med kokt ris eller potatis.
Du kan göra fiskbullsgrytan festligare – men också dyrare – genom att blanda i en burk musslor och kanske också räkor. Då blir det en riktig festgryta.