Du behöver

  • 2 st purjolök eller gula lökar
  • 1 tsk curry
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 st tomater burk hela + spad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 st fiskbullar ca 550 g
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla den ansade purjolöken. Smält fettet i en gryta och blanda ner curry och purjolök. Fräs det tillsammans några minuter.

2
Häll tomaterna i grytan och låt allt sjuda i ca 5 minuter.

3
Låt fiskbullarna rinna av och blanda ner dem i grytan. Låt dem bli genomvarma. Strö över hackad persilja och bjud grytan med kokt ris eller potatis.


Kommentar:
Du kan göra fiskbullsgrytan festligare – men också dyrare – genom att blanda i en burk musslor och kanske också räkor. Då blir det en riktig festgryta.