Du behöver
- 5 st kycklingfiléer
- 100 g ädelost
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 5 skiva skinka rökt
Ugn: 200º
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär ett snitt längs filéernas långsida.
2
Dela osten i 4-6 bitar. Fyll “fickan” i filén med osten. Salta och peppra.
3
Linda in filéerna i skinka. Lägg “paketen” på ett smort ugnssäkert fat.
4
Pensla med lite smält fett. Stek ca 30 minuter i mitten av ugnen.
5
Servera kycklingen med klyftpotatis, sallad eller någon grönsak, t ex urholkade tomater fyllda med ärter. Garnera med en grön kvist.
Du kan också använda urbenat kycklingbröst eller lår till ädel kycklingfilé. Du kan även fylla kycklingen med vanlig ost, färskost med vitlökssmak, kesoröra med senap m m.