Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer
  • 100 g ädelost
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 skiva skinka rökt

Ugn: 200º

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär ett snitt längs filéernas långsida.

2
Dela osten i 4-6 bitar. Fyll “fickan” i filén med osten. Salta och peppra.

3
Linda in filéerna i skinka. Lägg “paketen” på ett smort ugnssäkert fat.

4
Pensla med lite smält fett. Stek ca 30 minuter i mitten av ugnen.

5
Servera kycklingen med klyftpotatis, sallad eller någon grönsak, t ex urholkade tomater fyllda med ärter. Garnera med en grön kvist.


Kommentar:
Du kan också använda urbenat kycklingbröst eller lår till ädel kycklingfilé. Du kan även fylla kycklingen med vanlig ost, färskost med vitlökssmak, kesoröra med senap m m.