Du behöver

  • 8 skiva kassler benfri
  • 4 st smördegsplattor djupfrysta

Nässelstuvning:

nässlor ca 400 g förvällda och hackade
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm svartpeppar
ägg till pensling

Ugn: 200°

Sallad:

majs gurka, cocktailtomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Stuvningen: Värm nässlorna. Rör ut mjölet i mjölken och häll detta under omrörning i nässlorna. Koka upp och sjud ca 3?5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Dela de tinade smördegsplattorna i 2 delar. Kavla ut dem till dubbel storlek.

3
Lägg en kasslerskiva på varje platta, fördela stuvningen ovanpå och vik till paket. Lägg dem på en plåt med skarven nedåt. (Hit går rätten att förbereda.)

4
Pensla paketen med ägg och grädda dem ca 35-40 minuter i mitten av ugnen. Servera med en härlig sallad.

5
Vill du ha en dressing till salladen är en vanlig vinägrett bäst.

6
Så här gör du en vinägrett: Blanda 1/2 dl vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt sedan 1 dl god olja och 1/2 dl vatten.


Kommentar:
Kasslerpaketen kan ätas kalla om man vill ha med dem på t.ex. en picknick.