Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • vetemjöl ca 6 dl

Fyllning:

150 g mandelmassa riven
0.5 st äggvita
0.5 st apelsinskal påse hackat syltat
folieformar

Pensling:

ägg
mandelspån

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt fett, socker och det mesta av mjölet. Arbeta till en slät deg.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta, ca 50×30 cm. Blanda till fyllningen och bred på degen.

3
Rulla ihop från långsidan. Dela i jämnstora bitar, som ställs med snittytan uppåt i formar av folie eller papper. Jäs i ca 2 timmar.

4
Pensla med ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.