Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 dl socker
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 7 dl

Fyllning:

3 dl vaniljkräm

Pensling:

smält smör eller margarin
strösocker

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.

2

Rör ut den smulade jästen i degspadet.

3

Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.

4

Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen.

5

Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.

6

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.