Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • vetemjöl ca 13 dl

Pensling:

ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela i bitar. Rulla till släta, runda bullar, som läggs på bakpappersklädda plåtar. Jäs i ytterligare ca 30 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går utmärkt att frysa.