Du behöver
- 500 g laxfilé
- spenat (fryst bladspenat går också bra)
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt citronpeppar
- 2 msk pinjenötter
- 7 st potatis
- 2 st gula lökar
- 1 st cocktailtomater liten ask
- 1.5 msk olivolja
- 1 tsk rosmarin
- salt och peppar
- 2 dl crème fraîche extra lätt
- 4 msk hackad gräslök
- salt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Börja med att skala och skära poatis och lök i klyftor. Halvera cocktailtomaterna. Lägg potatis och lök i en form. Ringla över olivolja, krydda med rosmarin, salt och peppar, rör om. Stek i ugn ca 30 minuter i 200°. Lägg ner tomaterna, stek ytterligare 10-15 minuter.
2
Skär laxen i skivor och lägg dem i en smord form. Skiva vitlöksklyfta och fräs den tillsammans med spenaten i olivoljan. Tillsätt kryddor och pinjenötter. Fördela spenaten över laxen. Stek laxen i 200°, 10-15 minuter.
3
Blanda samman creme fraiche med gräslök och salt. Servera med citronklyftor och sallad.