Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • spenat (fryst bladspenat går också bra)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt citronpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 7 st potatis
  • 2 st gula lökar
  • 1 st cocktailtomater liten ask
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraîche extra lätt
  • 4 msk hackad gräslök
  • salt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med att skala och skära poatis och lök i klyftor. Halvera cocktailtomaterna. Lägg potatis och lök i en form. Ringla över olivolja, krydda med rosmarin, salt och peppar, rör om. Stek i ugn ca 30 minuter i 200°. Lägg ner tomaterna, stek ytterligare 10-15 minuter.

2
Skär laxen i skivor och lägg dem i en smord form. Skiva vitlöksklyfta och fräs den tillsammans med spenaten i olivoljan. Tillsätt kryddor och pinjenötter. Fördela spenaten över laxen. Stek laxen i 200°, 10-15 minuter.

3
Blanda samman creme fraiche med gräslök och salt. Servera med citronklyftor och sallad.