Du behöver
- 2 dl ris
- vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st rödlök
- 2 msk olja
- 300 g köttfärs
- morötter ca 300 g
- 1 st purjolök stor
- 1 st paprika
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk rosépeppar smulad
- 1 tsk basilika
- 1 msk soja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka riset i grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet.
2
Skala och hacka rödlöken och fräs den i woken i oljan utan att den tar färg. Smula ner färsen och rör tills den är brynt.
3
Ansa och skär morötter och purjolök i tunna skivor. Strimla paprikan.
4
Tillsätt de skurna grönsakerna till färsen och fräs ytterligare några minuter tills grönsakerna är mjuka men har kvar sin spänst.
5
Smaka av med salt, kryddor och soja. Rör ner riset och servera direkt ur pannan, gärna med lite extra soja till.
Har du bråttom kan du köpa färdiga wokgrönsaker, men det blir ganska mycket dyrare.