Du behöver

  • 1 st grillad kyckling

Sås:

50 g smör gärna extrasaltat
2 msk fransk senap
2 msk soja
2 dl vispgrädde
1.5 tsk grönpeppar hackad

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Dela köttet i mindre bitar och lägg det i en ugnsfast form.

2
Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den koka ihop något.

3
Häll såsen varm över kycklingen och låt rätten bli genomvarm i ugnen i ca 10 minuter eller längre.


Kommentar:
Låter du kycklingen stå med såsen ett par timmar, så mognar smaken ännu bättre men rätten behöver då kanske stå lite längre i ugnen. Självklart kan du ugnssteka en kyckling själv, det blir billigare. Gnid in den med 2 msk olja blandad med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek kycklingen i 175° i ca 1-1 1/4 timmar. Ta bort skinn och ben innan kycklingen blir kall, då går det mycket lättare.