Du behöver

  • 2 st purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 st tomater burk hela med spad
  • 1.5 l vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • 1 pkt saffran
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk citrontimjan
  • 1 tsk dragon
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g torskfilé tinade eller färska
  • 1 st musslor burk med spad
  • 5 st räkor hg som skalas

Det här behövs för ca 5-6 port:

Gör så här

1
“Smält” purjolöken i olja. Häll i tomater, vatten, buljongtärningar, vitlök, kryddor och salt. Sjud under lock på svag värme ca 10 minuter.

2
Skär fisken i bitar, lägg i soppan och sjud ca 4-6 minuter.

3
Töm i musslor och räkor, smaka av och låt soppan bli het men inte koka. (Då blir skaldjuren sega!). Servera soppan genast, gärna med vitlökssnittar eller aioli.