Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.25 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 7 st After eight
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält fett, choklad och mintkakor under omrörning. Låt det svalna.

2
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med chokladen. Blanda väl.

3
Häll smeten i en avlång form, ca 1 1/2 l. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka.


Kommentar:
Istället för mintkakor kan du öka chokladen med 50 g och tillsätt några droppar mintessens. Du kan också grädda kakan i långpanna, ca 20 x 25 cm i 200° i ca 30 minuter och skära i rutor till kakor.