Du behöver
- 4 st kycklingbröst
- 100 g Cambozola Balance
- 8 skiva bacon
- svartpeppar nymalen
- 1 dl vin torrt vitt
- 2 msk kalvfond (Touch of Taste)
- 3 dl vispgrädde
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Befria kycklingbrösten från eventuella ben, skinn och fett.
2
Skär en sned skåra på längden i köttets ovansida så att det bildas en ficka.
3
Dela Cambozolan i 4 avlånga bitar och placera dem i “bröstfickorna”. Vira baconskivorna hårt runtom och fäst eventuellt med tandpetare.
4
Brunt kycklingen runtom i lite matfett. Peppra och lägg över köttet i traktörpanna.
5
Häll vin, grädde och kalvfond i stekpannan och låt det koka samman till en simmig koncistens. Smaka av och sila såsen. Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra varsamt i ca 10 minuter.
6
Lägg upp kycklingen på tallrik och nappera (dra över) med såsen. Bjud lättkokta smörångade broccolibuketter och potatiskroketter till.