Du behöver
- 500 g skinkfärs
- 2 st ägg
- 2 msk maizena
- 0.75 tsk salt
- 1 krm peppar
- 160 g ädelost t ex Dorblu
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk oregano
- 140 g bacon
- 6 st schalottenlökar
- 1 st saltgurka medelstor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med ägg, Maizena, salt och peppar till en smidig smet, men ej lös. Är smeten för fast så tillsätt lite vatten.
2
Dela färsen i 8 delar och platta ut dem till rundlar.
3
Skär osten i 8 bitar som doppas i paprikapulver och oregano. Lägg ostbitarna mitt på varje rundel.
4
Vik ihop färsen över osten och forma små hela biffar.
5
Stek biffarna i lite matfett vackert gyllene ca 5 minuter per sida i ej för het värme. Ta upp biffarna och håll dem varma.
6
Strimla baconet och skär lökarna i 8 klyftor vardera. Strimla gurkan.
7
Bryn baconet och tillsätt löken. Fräs tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt gurkstrimlorna och låt allt fräsa samman någon minut.
8
Lägg upp biffarna på serveringsfat och lägg 1 msk av baconblandningen på varje biff. Bjud potatismos och pressgurka till.