Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • 150 g matfett
  • 1 st apelsinskal ca 60 g
  • 50 g blockchoklad hackad mörk
  • 50 g valnötter hackade
  • 1/2-1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Till formen:

matfett
kokos

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smöra och strö kokos i en form, gärna med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.

2
Smält fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt, tillsätt det smälta fettet.

3
Blanda kokos, apelsinskal, choklad, nötter, mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.

4
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka. Strö gärna lite kokos över den kalla kakan.


Kommentar:
Kakan går bra att frysa, men skär den i lagom stora bitar, så du bara behöver tina den bit som går åt. Vill du ha kakan lite festligare så garnera med grädde, frukt eller bär.