Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 275 g tagliatelle gärna med tomatsmak
  • 1 msk flytande margarin
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 msk parmesanost riven
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 100 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Pensla kycklingfiléer med olja, krydda med salt och citronpeppar. Grilla eller stek i ugn 225° ca 15-20 minuter. Koka pastan.

2
Rör ut vetemjöl i margarinet, fyll på med parmesan, mjölk och buljong. Smaksätt med oregano, salt och peppar.

3
Fräs spenaten med vitlöken i oljan. Blanda ner pastan.

4
Fördela pasta och spenat på tallrikar. Häll över såsen. Servera med kycklingen.