Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk rapsolja
- 275 g tagliatelle gärna med tomatsmak
- 1 msk flytande margarin
- 1.5 msk vetemjöl
- 2 msk parmesanost riven
- 2 dl mjölk
- 1 dl hönsbuljong
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
- 100 g spenat
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta pressad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Pensla kycklingfiléer med olja, krydda med salt och citronpeppar. Grilla eller stek i ugn 225° ca 15-20 minuter. Koka pastan.
2
Rör ut vetemjöl i margarinet, fyll på med parmesan, mjölk och buljong. Smaksätt med oregano, salt och peppar.
3
Fräs spenaten med vitlöken i oljan. Blanda ner pastan.
4
Fördela pasta och spenat på tallrikar. Häll över såsen. Servera med kycklingen.