Du behöver
- 500 g kassler benfri
- 1.5 pkt bladspenat
- 2.5 st tomater skivade
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 1.5 st ostsås påsar Kelda
- riven ost
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina spenaten i mikron eller på svag värme i en kastrull. Häll av vattnet och fräs spenaten några minuter i matfett. Salta och peppra.
2
Lägg spenaten på ett ugnssäkert fat. Skiva kasslern och lägg skivorna på spenaten, därefter de skivade tomater.
3
Bred över såsen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 12 minuter. Bjud med ris eller kokt potatis.
Istället för kassler kan du använda rökt skinka. Vill du laga din egen ostsås gör du så här: Smält 2 msk smör eller margarin, rör ner 3 msk vetemjöl och späd med ca 4 dl mjölk. Sjud såsen ca 5 minuter. Smaksätt med 3 dl riven lagrad ost, salt och peppar.