Du behöver

  • 500 g lax färsk eller fryst
  • citron saften av 1/2
  • 2.5 st morötter ca 200 g
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 1 st purjolök medelstor
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 3 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • vitlöksklyfta ev 1 pressad
  • dill klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär bort skinn och ben från laxen och skär den i stora tärningar. Droppa över pressad citron.

2
Ansa grönsakerna. Skär morötterna i bitar, sellerin i strimlor och purjon i skivor. Fräs det skurna i fettet i en gryta.

3
Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, ev vitlök, timjan och tomatpuré. Sjud under lock ca 8-10 minuter.

4
Lägg i laxen och sjud ytterligare ca 5-7 minuter. Strö över dill och bjud med kokt potatis eller ris och en sallad.