Du behöver
- kycklingdelar ca 1 kg
- 7 st potatis
- 2 st paprikor gula
- 2 st röda paprikor
- 1 st squash
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilika
- 1 st burk hela tomater
- salt ca 2 tsk
- 2 krm peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skär dem i båtar. Kärna ur paprikorna och skär den i stora bitar. Ansa och skär squashen i bitar. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.
2
Fräs alla grönsakerna i lite matfett så att de blir jämnt glansiga och har fått lite färg.
3
Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg allt i en smord långpanna. Krydda med timjan, basilika och rosmarin. Tillsätt tomaterna och rör om.
4
Ställ långpannan mitt i ugnen och stek ca 25 minuter.
5
Bryn kycklingdelarna i lite matfett gyllene runtom. Salta och peppra.
6
Lägg över kycklingdelarna i långpannan och fortsätt att steka allt klart ytterligare ca 40 minuter.