Du behöver
- kycklingdelar ca 1 kg
- 7 st potatis
- 2 st paprikor gula
- 2 st röda paprikor
- 1 st squash
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilika
- 1 st burk hela tomater
- salt ca 2 tsk
- 2 krm peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala potatisen och skär dem i båtar. Kärna ur paprikorna och skär den i stora bitar. Ansa och skär squashen i bitar. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.
            
2
                Fräs alla grönsakerna i lite matfett så att de blir jämnt glansiga och har fått lite färg.
            
3
                Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg allt i en smord långpanna. Krydda med timjan, basilika och rosmarin. Tillsätt tomaterna och rör om.
            
4
                Ställ långpannan mitt i ugnen och stek ca 25 minuter.
            
5
                Bryn kycklingdelarna i lite matfett gyllene runtom. Salta och peppra.
            
6
                Lägg över kycklingdelarna i långpannan och fortsätt att steka allt klart ytterligare ca 40 minuter.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            