Du behöver

  • kycklingdelar ca 1 kg
  • 7 st potatis
  • 2 st paprikor gula
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st squash
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 st burk hela tomater
  • salt ca 2 tsk
  • 2 krm peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär dem i båtar. Kärna ur paprikorna och skär den i stora bitar. Ansa och skär squashen i bitar. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.

2
Fräs alla grönsakerna i lite matfett så att de blir jämnt glansiga och har fått lite färg.

3
Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg allt i en smord långpanna. Krydda med timjan, basilika och rosmarin. Tillsätt tomaterna och rör om.

4
Ställ långpannan mitt i ugnen och stek ca 25 minuter.

5
Bryn kycklingdelarna i lite matfett gyllene runtom. Salta och peppra.

6
Lägg över kycklingdelarna i långpannan och fortsätt att steka allt klart ytterligare ca 40 minuter.