Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 200 g champinjoner
  • 250 g ärter djupfrysta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och torka den. Dela kycklingen i 4 bitar.

2
Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd kycklingdelarna i det.

3
Bryn kycklingen i lite matfett gyllene runtom. Lägg över den i en stekgryta.

4
Skala och finhacka löken. Skala och hacka moroten. Ansa och strimla purjon. Fräs allt hacket i lite matfett. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Låt det sjuda samman ca 5 minuter.

5
Häll grönsaksröran över i kycklinggrytan och låt allt sjuda under lock ca 30-35 minuter.

6
Ansa och dela svampen i mindre bitar om den är stor. Fräs svampen i lite matfett. Lägg ner den i kycklinggrytan tillsammans med ärterna. Låt allt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud klyftpotatis och en sallad till.