Du behöver
- 1 st kyckling
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 0.5 st gul lök
- 1 st purjolök liten
- 1 st morot
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl hönsbuljong
- 2 dl rött vin
- 200 g champinjoner
- 250 g ärter djupfrysta
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och torka den. Dela kycklingen i 4 bitar.
2
Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd kycklingdelarna i det.
3
Bryn kycklingen i lite matfett gyllene runtom. Lägg över den i en stekgryta.
4
Skala och finhacka löken. Skala och hacka moroten. Ansa och strimla purjon. Fräs allt hacket i lite matfett. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Låt det sjuda samman ca 5 minuter.
5
Häll grönsaksröran över i kycklinggrytan och låt allt sjuda under lock ca 30-35 minuter.
6
Ansa och dela svampen i mindre bitar om den är stor. Fräs svampen i lite matfett. Lägg ner den i kycklinggrytan tillsammans med ärterna. Låt allt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud klyftpotatis och en sallad till.