Du behöver
- 1 st kyckling stor ca 1400 g
- 2.5 msk smör eller margarin
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk teriyakisås
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st bladselleri stjälk
- 1 st äpple litet
- 1 st lök liten
- 1 st burk aprikoser
- 25 g mandelspån
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och torka den. Dela den i två halvor.
2
Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt soja, Teriyaki, salt och peppar. Lägg kycklinghalvorna i långpannan med skinnsidan uppåt. Pensla kycklinghalvorna med kryddsmöret.
3
Ansa och strimla sellerin. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken.
4
Sila av spadet från aprikoserna men spara det. Hacka ca hälften av aprikoserna. Blanda samman aprikoserna med lök, selleri och äpple. Lägg röran under kycklinghalvorna.
5
Stek mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills köttsaften är klar och köttet vitt. Späd med 1 dl aprikosspad under stektiden.
6
Strö över den flagade mandeln och stek ytterligare ca 5 minuter tills mandeln har blivit lätt rostad.
7
Ta upp kycklinghalvorna och frukten. Dela kycklinghalvorna i vecket mellan lår och bröst.
8
Lägg kycklingen med fruktröran på serveringsfat och garnera med resterande aprikoser. Bjud kokt ris och sallad till.