Du behöver

  • 1 st kyckling stor ca 1400 g
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk teriyakisås
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st bladselleri stjälk
  • 1 st äpple litet
  • 1 st lök liten
  • 1 st burk aprikoser
  • 25 g mandelspån

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och torka den. Dela den i två halvor.

2
Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt soja, Teriyaki, salt och peppar. Lägg kycklinghalvorna i långpannan med skinnsidan uppåt. Pensla kycklinghalvorna med kryddsmöret.

3
Ansa och strimla sellerin. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken.

4
Sila av spadet från aprikoserna men spara det. Hacka ca hälften av aprikoserna. Blanda samman aprikoserna med lök, selleri och äpple. Lägg röran under kycklinghalvorna.

5
Stek mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills köttsaften är klar och köttet vitt. Späd med 1 dl aprikosspad under stektiden.

6
Strö över den flagade mandeln och stek ytterligare ca 5 minuter tills mandeln har blivit lätt rostad.

7
Ta upp kycklinghalvorna och frukten. Dela kycklinghalvorna i vecket mellan lår och bröst.

8
Lägg kycklingen med fruktröran på serveringsfat och garnera med resterande aprikoser. Bjud kokt ris och sallad till.