Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner skivade
  • 1 st purjolök strimlad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 100 g vitlöksost (typ Cantadou)
  • 5 st enbär krossade
  • 1 krm svartpeppar
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Bryn det i lite av fettet. Lägg över i gryta.

2
Bryn purjolök och svamp, lägg i grytan.

3
Vispa samman mjöl och vatten samt häll det i grytan. Smula i buljongtärningen och koka upp.

4
Tillsätt grädde, ost, salt och kryddor. Låt det sjuda några minuter. Strö över persilja. Servera till nykokt pasta.


Kommentar:
Du kan också använda kalkonfilé till den här pastasåsen.