Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 150 g champinjoner skivade
- 1 st purjolök strimlad
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 100 g vitlöksost (typ Cantadou)
- 5 st enbär krossade
- 1 krm svartpeppar
- persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Bryn det i lite av fettet. Lägg över i gryta.
2
Bryn purjolök och svamp, lägg i grytan.
3
Vispa samman mjöl och vatten samt häll det i grytan. Smula i buljongtärningen och koka upp.
4
Tillsätt grädde, ost, salt och kryddor. Låt det sjuda några minuter. Strö över persilja. Servera till nykokt pasta.
Du kan också använda kalkonfilé till den här pastasåsen.