Du behöver
- 11 st lasagneplattor
- 1 st gul lök
- 200 g squash
- 1 msk olja
- falukorv ca 400 g
- 1 st burk krossade tomater
- 1 tsk timjan
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1.5 msk smör eller margarin
3 dl ost riven lagrad
salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Hacka lök och skär squashen i fina tärningar. Fräs allt i olja i en stekpanna.
2
Skär falukorven i fina tärningar och låt den fräsa med. Häll över tomatkrosset. Smaka av med salt och kryddor. Sjud ca 5 minuter.
3
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen koka upp under vispning. Sjud den i ca 3 minuter, tillsätt det mesta av osten och smaka av med lite salt och peppar.
4
Häll lite sås på botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor så det täcker. Häll på 1/3 av korvsåsen och varva sedan plattor, ostsås och korvsås. Överst ska det vara plattor med ostsås på.
5
Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna en sallad till.
För den som har bråttom går det bra att använda två kartonger Kelda ostsås istället för den hemlagade.