Du behöver

  • 11 st lasagneplattor
  • 1 st gul lök
  • 200 g squash
  • 1 msk olja
  • falukorv ca 400 g
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ostsås:

4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1.5 msk smör eller margarin
3 dl ost riven lagrad
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Hacka lök och skär squashen i fina tärningar. Fräs allt i olja i en stekpanna.

2
Skär falukorven i fina tärningar och låt den fräsa med. Häll över tomatkrosset. Smaka av med salt och kryddor. Sjud ca 5 minuter.

3
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen koka upp under vispning. Sjud den i ca 3 minuter, tillsätt det mesta av osten och smaka av med lite salt och peppar.

4
Häll lite sås på botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor så det täcker. Häll på 1/3 av korvsåsen och varva sedan plattor, ostsås och korvsås. Överst ska det vara plattor med ostsås på.

5
Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna en sallad till.


Kommentar:
För den som har bråttom går det bra att använda två kartonger Kelda ostsås istället för den hemlagade.