Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk curry
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Äppelcharlotte:

2 st äpplen
1 st purjolök
1 st rödlök
2 dl hönsbuljong
0.5 tsk malen ingefära
2 krm salt
1 krm peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med äppelcharlotten. Skala och tärna äpplena. Ansa och skär purjon i ca 1 cm stora bitar. Skala och strimla löken.

2
Fräs lök, purjo och äpplen i lite matfett utan att det får färg. Krydda med salt, peppar och ingefära. Späd med buljong och låt det puttra på svag värme tills allt är mjukt. Håll det varmt.

3
Arbeta samman färsen med salt, peppar, curry, ägg och yoghurt till en smidig smet.

4
Stek rulladerna i lite matfett, gyllene runtom, i omgångar på medelvärme. Låt rulladerna eftersteka under lock ca 3-5 minuter. Bjud rulladerna tillsammans med äppelcharlotten och kokt ris eller gott potatismos.