Du behöver
- 500 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 1 tsk curry
- 2 dl matlagningsyoghurt
Äppelcharlotte:
2 st äpplen
1 st purjolök
1 st rödlök
2 dl hönsbuljong
0.5 tsk malen ingefära
2 krm salt
1 krm peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med äppelcharlotten. Skala och tärna äpplena. Ansa och skär purjon i ca 1 cm stora bitar. Skala och strimla löken.
2
Fräs lök, purjo och äpplen i lite matfett utan att det får färg. Krydda med salt, peppar och ingefära. Späd med buljong och låt det puttra på svag värme tills allt är mjukt. Håll det varmt.
3
Arbeta samman färsen med salt, peppar, curry, ägg och yoghurt till en smidig smet.
4
Stek rulladerna i lite matfett, gyllene runtom, i omgångar på medelvärme. Låt rulladerna eftersteka under lock ca 3-5 minuter. Bjud rulladerna tillsammans med äppelcharlotten och kokt ris eller gott potatismos.