Du behöver
- 600 g torskfilé
- 1 tsk salt
- 200 g svamp förvälld
- 1 st purjolök
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl ströbröd
- 2 dl crème fraîche gärna lätt
- 0.5 dl vin torrt vitt
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg filéerna på ett smort ugnssäkert fat, salta.
2
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den och svampen i matfett tills all vätska kokat bort.
3
Blanda det frästa, persilja, ströbröd, creme fraiche, vin, salt och peppar. Bred blandningen över fisken.
4
Stek mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ät med ris eller kokt pressad potatis och någon grönsak.