Du behöver
- 4 st fläskkotletter ca 600 g
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1.5 msk smör eller margarin
Gratängsås:
                                                              2 dl vatten
                                                              0.5 dl grädde
                                                              3 msk apelsinjuice                       konc.
                                                              2 msk vetemjöl
                                                              0.5 st buljongtärning
                                                              2 tsk basilika                       smulad
Gratinering:
1 dl mandelflagor + 1 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidor. Salta, peppra och lägg kotletterna i en ugnssäker form.
            
2
                Vispa samman alla ingredienserna till såsen. Låt den koka upp under vispning. Sjud i 4-5 minuter. Smaka av.
            
3
                Häll såsen över kotletterna och strö över mandel och ost. (Hit går rätten att förbereda.)
            
4
                Gratinera i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med cous cous, ris eller pressad potatis.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Koka couscous enligt recept på paketet och blanda gärna i hackad paprika eller andra grönsaker.