Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad

Krokant:

1/2-1 dl socker
1/2-1 dl mandel

Melbasås:

150 g hallon
37.5 g florsocker

Garnering:

hallon färska eller frysta
citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smält sockret till krokanten och blanda i mandeln. Häll upp på en oljad plåt. Låt krokanten kallna och stöt den sedan i mortel eller kör den försiktigt i matberedare.

2
Vispa grädden först till löst skum och sedan tillsammans med creme fraiche.

3
Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda den med gräddkrämen och häll smeten i formar (t ex kaffekoppar) eller i portionsglas. Ställ moussen i kylen.

4
Gör såsen genom att mosa hallonen med socker, tryck bären mot nätet i en sil för att få bort kärnorna.