Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 250 g kantareller förvällda
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dragon
  • 1 msk fransk senap
  • sockerärter strimlade

Det här behövs för ca 4-5 port:

Gör så här

1
Skär filén i inte alltför tjocka skivor. Bryn dem hastigt i matfett. Salta och peppra. Bryn också svampen tills det “knäpper” i den.

2
Lägg allt i en panna, som går att servera ur. Häll på buljong och grädde samt tillsätt dragon och senap.

3
Sjud grytan tills filéskivorna är genomstekta men inte mer, ca 5–8 minuter.

4
Blanda ner strimlade sockerärter, både för smakens och utseendets skull. Bjud kokt potatis och en grönsallad till.