Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 250 g kantareller förvällda
- 2.5 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl buljong
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk dragon
- 1 msk fransk senap
- sockerärter strimlade
Det här behövs för ca 4-5 port:
Gör så här
1
Skär filén i inte alltför tjocka skivor. Bryn dem hastigt i matfett. Salta och peppra. Bryn också svampen tills det “knäpper” i den.
2
Lägg allt i en panna, som går att servera ur. Häll på buljong och grädde samt tillsätt dragon och senap.
3
Sjud grytan tills filéskivorna är genomstekta men inte mer, ca 5–8 minuter.
4
Blanda ner strimlade sockerärter, både för smakens och utseendets skull. Bjud kokt potatis och en grönsallad till.