Du behöver
- 600 g spättafiléer
- salt
- 3 tsk mango chutney
- 1 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st grön paprika
- 0.5 st röd paprika
- 3 msk smör
- 2.5 tsk curry
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl hönsbuljong
- 2.5 dl grädde
- 1 st banan
- 1 tsk ingefära
- pressad citronsaft
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ut fiskfiléerna och salta dem lätt. Fördela mango chutney på dem. Rulla ihop fisken till rullar.
2
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs smöret med curry. Tillsätt purjolök, paprika och pressad vitlök. Fräs tills grönsakerna är mjuka.
3
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong, ingefära och 1 tsk pressad citronsaft. Låt såsen puttra på svag värme ca 35 minuter.
4
Mosa bananen och rör ner den och grädde i pannan. Låt det koka upp. Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mera curry. Lägg i fiskrulladerna och låt dem puttra i såsen under lock på svag värme ca 5-7 minuter.
5
Bjud kokt ris, gärna basmatiris och mango chutney till. En grönsallad smakar också gott till.