Du behöver

  • 600 g rödspätta
  • 2 st schalottenlökar
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten

Sås:

1 dl vin torrt vitt
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 dl crème fraîche
100 g smör rumstempererat

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Rulla ihop fiskfiléerna.

2
Lägg fisk och lök i en låg vid kastrull. Tillsätt smulad buljong och häll över vattnet. Låt det sjuda ca 5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp den och håll fisken varm.

3
Häll ner vin och apelsinjuice i buljongen som fisken har kokt i. Låt det koka ihop tills ca 1 dl återstår.

4
Rör ner creme fraiche och låt det koka ytterligare några minuter. Klicka i smöret under kraftig vispning och låt såsen få ett hastigt uppkok. Smaka av. Sila såsen. Häll såsen över fisken och bjud potatis och kokta grönsaker till.