Du behöver
- 600 g rödspätta
- 2 st schalottenlökar
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 dl vatten
Sås:
1 dl vin torrt vitt
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 dl crème fraîche
100 g smör rumstempererat
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Rulla ihop fiskfiléerna.
2
Lägg fisk och lök i en låg vid kastrull. Tillsätt smulad buljong och häll över vattnet. Låt det sjuda ca 5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp den och håll fisken varm.
3
Häll ner vin och apelsinjuice i buljongen som fisken har kokt i. Låt det koka ihop tills ca 1 dl återstår.
4
Rör ner creme fraiche och låt det koka ytterligare några minuter. Klicka i smöret under kraftig vispning och låt såsen få ett hastigt uppkok. Smaka av. Sila såsen. Häll såsen över fisken och bjud potatis och kokta grönsaker till.