Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 1 krm kryddnejlikor malda
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk kallt vatten

Garnering:

mango färsk eller konserverad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla kycklingfiléerna. Fräs dem i lite matfett.

2
Krydda med ingefära, kanel och kryddnejlikor. Häll på vatten, soja och vinäger. Smula ner buljongtärningen och tillsätt honung och mango chutney. Låt allt puttra samman ca 3-4 minuter.

3
Smaka av såsen. Rör ut potatismjöl med vatten och rör ner det i pannan. Låt allt koka upp på nytt.

4
Garnera med mango. Bjud kokt ris och broccoli till.