Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 0.5 tsk malen ingefära
- 0.5 tsk kanel malen
- 1 krm kryddnejlikor malda
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 0.5 dl kinesisk soja
- 1 msk vinäger
- 1 msk honung
- 2 msk mango chutney
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk kallt vatten
Garnering:
mango färsk eller konserverad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna. Fräs dem i lite matfett.
2
Krydda med ingefära, kanel och kryddnejlikor. Häll på vatten, soja och vinäger. Smula ner buljongtärningen och tillsätt honung och mango chutney. Låt allt puttra samman ca 3-4 minuter.
3
Smaka av såsen. Rör ut potatismjöl med vatten och rör ner det i pannan. Låt allt koka upp på nytt.
4
Garnera med mango. Bjud kokt ris och broccoli till.