Du behöver
- 500 g blandfärs
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 1 msk vetemjöl
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl buljong (tärning)
- 1 tsk salt 1 krm peppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 100 g bacon
Pannkakor:
3 st ägg
2.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Garnering:
riven ost
tomatskivor
Ugn: 225°
Det här behövs för 45 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjukt och glansig. Lägg över det i en gryta.
2
Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett. Lägg över den i grytan. Strö över mjölet och rör om.
3
Tillsätt krossade tomater, buljong, salt, peppar, oregano och tomatpuré. Låt allt puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter. Rör då och då.
4
Ansa och tärna svampen. Tärna baconet. Fräs svamp och bacon. Lägg ner det i färsröran. Smaka av.
5
Vispa samman ägg, mjöl och cirka hälften av mjölken till pannkakorna. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.
6
Grädda ca 10 pannkakor.
7
Lägg ihop pannkakorna med köttfärsröran emellan. Lägg tomatskivor och riven ost på översta pannkakan. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills allt är genomvarmt. Bjud gärna en sallad till.