Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl buljong (tärning)
  • 1 tsk salt 1 krm peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 100 g bacon

Pannkakor:

3 st ägg
2.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk

Garnering:

riven ost
tomatskivor

Ugn: 225°

Det här behövs för 4­5 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjukt och glansig. Lägg över det i en gryta.

2
Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett. Lägg över den i grytan. Strö över mjölet och rör om.

3
Tillsätt krossade tomater, buljong, salt, peppar, oregano och tomatpuré. Låt allt puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter. Rör då och då.

4
Ansa och tärna svampen. Tärna baconet. Fräs svamp och bacon. Lägg ner det i färsröran. Smaka av.

5
Vispa samman ägg, mjöl och cirka hälften av mjölken till pannkakorna. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.

6
Grädda ca 10 pannkakor.

7
Lägg ihop pannkakorna med köttfärsröran emellan. Lägg tomatskivor och riven ost på översta pannkakan. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills allt är genomvarmt. Bjud gärna en sallad till.